Wat vindt C-REALIST?

In deze omgeving vindt u blogs om de geest te scherpen. Uw reactie is welkom!

 

 

Blog 1: Balans in systemen

Balans in systemen

Het gaat om balans in onze systemen: vitale relaties binnen en tussen bedrijven, teams, individuen en de wereld. Balans op macroniveau noemen we duurzaamheid. Balans op microniveau noemen we vitaliteit.

Het wereldsysteem is uit balans, uit de bocht geschoten door de eenzijdige aandacht voor economische belangen. Niet dat economie slecht is. Alleen we hebben evenredige aandacht nodig voor ecologie om de bestaansvoorwaarden voor de mens en de waarden van de natuur te waarborgen. En het liefst snel, want het gaat niet goed met ons ecologisch systeem.

Lees meer: Blog 1: Balans in systemen

Blog 2: Leren van de natuur

Vandaag word ik 50. Jaja. Als feest neem ik mijn vrienden, collega's en familie mee op safari naar de Oostvaardersplassen. In 1999 was ik daar ook, tijdens een NVOA-congres voor vrouwelijke adviseurs. We reden met 30 vrouwen en één boswachter - kaplaarzen aan en verrekijkers paraat - in een 'bolderkar' het gebied in. Dat kan alleen op reservering, als groep. Op 56 km2 grazen er kuddes heckrunderen (zwart), konikpaarden (blond) en edelherten in de vrije natuur. Vrij met een hek eromheen: er kunnen geen mensen in, de grote grazers kunnen er niet uit. Vogels vliegen wel af en aan, sinds 2010 broeden er zelfs zeearenden. We zijn daar om te leren van de natuur...

Lees meer: Blog 2: Leren van de natuur